Sähkösello

Seeli ToivioOlen soittanut sähköselloa muutaman vuoden. Selloni on Yamaha-merkkinen. Käytän sen soittamisessa hiilikuitujousta; se on sopivan kevyt sähkösoittimelle. Toinen jouseni on Vigneron vuodelta 1912. Se on hieman painavampi. Sillä soitan akustista selloani.

Laadukkaan äänentoiston (Bose L1 Model II) ansiosta sähkösello ja taustamusiikki täyttää tilan kuin tilan upeasti 1000 ihmiselle. Sähkösellolla voi soittaa täysin samoja juttuja, kuin akustisellakin sellolla. Rajoituksia ei ole. Sähkösello oli minulle ensialkuun hankala, ja sen soitto vaati totuttelua. Sähkö kun ei anna tippaakaan armoa. Siksi ko. soitin on todella herkkä. Sanoisinpa, että sen soitossa pitää käyttää astetta jopa sofistikoituneempaa soittotekniikkaa, kuin akustisessa sellossa. Kaikki pitää tehdä tarkemmin, sillä jokainen äänettömältäkin tuntuva rasahdus tai sormen varomaton hipaisu taatusti kuuluu viimeiselle penkkiriville saakka, vaikka oltaisiin stadionilla.

Seeli 1aOlen esiintynyt sähkösellolla mm. pienessä kodassa Pallastunturilla, isoissa konserttisaleissa, kirkoissa, ja tietenkin tanssikeikoilla ravintoloissa, kapakoissa ja klubeilla.

Sähkö-repertuaari:

Seelin sävellykset ja improvisointi
Seelin sovitukset tunnetuista klassisista teoksista
Seelin sovitukset iskelmistä, lauluista ja melodioista

Seelin sävellyksiä YouTubessa:

Redlights
April and Moonstruck – Kuuhullu huhtikuu

Lisää tulossa YouTubeen pian!

Seelin sovituksia YouTubessa:

The Swan – Joutsen
Ave Maria
Seeli esittää Joutsenen ja Bachin Airin Radio Classicin livevideolla

Share This

Sivustomme käyttää evästeitä.

Ole hyvä ja vahvista alla että hyväksyt sivujen käyttöön liittyvien evästeiden käytön, sekä hyväksyt tietosuojakäytäntömme. Lisätietoja tästä.