BIO

Seeli Toivio on suomalainen mezzosopraano ja sellisti, joka on konsertoinut laajasti Keski-Euroopassa, Japanissa ja USAssa mukaan lukien New Yorkin Carnegie Hall. Hänen lukuisista levytyksistään mainittakoon kokonaislevytys kaikista J. S. Bachin kuudesta sellosarjasta sekä Virtuoso Cello, jolla hän esittää viuluvirtuoositeoksia (Sarasaten Carmen-fantasia, Bazzinin Vuorenpeikkojen tanssi, Montin Zcardas jne.) sellolla. Lapsuudesta mukana elänyt lauluääni on viime vuosien myötä puhjennut ilmaisuun huomattavan vahvana ja jalona mezzosopraanona. Toivion laulunopettaja on oopperalaulaja ja musiikin tohtori Margareta Haverinen. Toivio ylsi vuoden 2021 Toivo Kuula -laulukilpailussa finaaliin ja hän voitti erikoispalkinnon parhaasta uuden musiikin tulkinnasta. Toivio debytoi R. Wagnerin ”Siegfried”-oopperan Erdan roolissa 2022.

Seeli Toivion uusimmat levyt ovat Kesäyö ja Joulun taikaa. Levyjä voi ostaa Toivion konserteissa ja tilata näiden sivujen kaupasta. Levyjä voi myös tilata mm. Fugasta. Kesäyö-levyllä on mm. Toivo Kuulan, Oskar ja Aarre Merikannon, J. S. Bach-Charles Gounod’n, Franz Schubertin sekä César Franckin lauluja. Joulun taikaa -levyllä on rakastetuimpia joululauluja, mm. Varpunen jouluaamuna, Taas kaikki kauniit muistot, Sylvian joululaulu, Oi jouluyö ja monta muuta.

Toivio soittaa myös sähköselloa, säveltää konepoppia ja tekee sovituksia. 

 

Share This

Sivustomme käyttää evästeitä.

Ole hyvä ja vahvista alla että hyväksyt sivujen käyttöön liittyvien evästeiden käytön, sekä hyväksyt tietosuojakäytäntömme. Lisätietoja tästä.