BIO

Seeli Toivio on suomalainen sellisti, joka on konsertoinut laajasti Keski-Euroopassa, Japanissa ja USAssa mukaan lukien New Yorkin Carnegie Hall. Hänen lukuisista levytyksistään mainittakoon kokonaislevytys kaikista J. S. Bachin kuudesta sellosarjasta sekä Virtuoso Cello, jolla hän esittää viuluvirtuoositeoksia (Sarasaten Carmen-fantasia, Bazzinin Vuorenpeikkojen tanssi, Montin Zcardas jne.) sellolla. Lapsuudesta mukana elänyt lauluääni on viime vuosien myötä puhjennut ilmaisuun huomattavan vahvana ja jalona mezzosopraanona.

Kesän alussa 2019 julkaistiin Seeli Toivion debyyttilaululevy Kesäyö. Levyä voi ostaa ja tilata mm. Fugasta sekä Toiviolta itseltään. Levyllä soittavat Colin Hansen (piano), Pauliina Hyry (urut), Linda Hedlund ja Elisa Järvelä (viulu), sekä Jussi Aalto (alttoviulu). Levyllä on mm. Toivo Kuulan, Oskar ja Aarre Merikannon, J. S. Bach-Charles Gounod’n, Franz Schubertin sekä César Franckin lauluja. 

 

Share This

Sivustomme käyttää evästeitä.

Ole hyvä ja vahvista alla että hyväksyt sivujen käyttöön liittyvien evästeiden käytön, sekä hyväksyt tietosuojakäytäntömme. Lisätietoja tästä.