Save The Baltic Sea Festivaalilla 8.–16.4. esiintyi Se ensemble kapellimestarinaan Erkki Lasonpalo, solisteina saksofonisti Olli-Pekka Tuomisalo ja sellistiduo Seeli Toivio & Helena Paavola.

Gaalakonsertissa Save The Baltic Sea 16.4. orkesteri paukautti ilmoille Blochia, Britteniä ja Sibeliusta; solistinumeroina kuultiin Gunaropuloksen saksofonikonsertto (1942) ja Shostakovitshin sellokonserton 1. osa uskaliaana, Seeli Toivion muokkaamana kahden sellon solistiversiona.

8.4. -kamarikonsertissa Operation Mermaid esiintyi Se ensemblen kamariyhtyeitä ja musiikkia kuultiin Mozartin ja Beethovenin jousikvartetoista Faithiin, sekä Debussystä Takemitsuun ja Buschiin.

Itämeriseminaarissa 9.4. kuultiin mielenkiintoisia esitelmiä öljyn riskeistä Itämerellä. Luennoitsijoina olivat Vanessa Ryan WWF Suomesta, Erik Båsk John Nurmisen säätiöstä ja Jorma Rytkönen Suomen ympäristökeskus SYKE:stä.

Yleisöä oli kaikissa tilaisuuksissa kivasti, ja nautti selvästi kuulemastaan ja näkemästään. Vuoden 2014 festivaali pidetään Helsingissä 7.–10.4.2014. Se on jo työn alla, ohjelma julkistetaan syksyllä 2013.

Lisää kuvia tulossa 2013-festivaalilta pian!

Share This

Sivustomme käyttää evästeitä.

Ole hyvä ja vahvista alla että hyväksyt sivujen käyttöön liittyvien evästeiden käytön, sekä hyväksyt tietosuojakäytäntömme. Lisätietoja tästä.