Finnish Music Quartely –lehti 2/2012

Kirjoittanut: Martin Anderson

Seeli Toivion CD-levyn nimi on ”Vituoso Cello” ja se tosiaan on mitä siitä saat – vaikka vain 48 minuuttia, mikä tosin nykyisin on aika lyhyt levyn kesto.

Viulurepertuaarista ottamissaan teoksissa Seeli osoittaa niin ultranopeaa soittokykyä – mitä harvoin sellisteiltä kuulee – että jotkut hänen soittamansa nopeat nuottikulut jättävät korvasi ihmetyksestä hämilleen.

Tämänkaltainen musiikki ei toimi ilman huumoria, ja sitä hänellä on vaikka millä mitoin; hänen veljensä Kalle myöskin kuulostaa siltä, että nauttii suuresti soitostaan.

 

Alkuperäinen teksti:

Seeli Toivio´s CD is called Virtuoso Cello and that´s exactly what you get – though only 48 minutes, which these days is rather short change. In this repertoire reclaimed from the violin she plays with the high-wire agility you rarely hear from cellists, and some of her passagework will leave you goggle-eared with amazement. This kind of music doesn´t work without a sense of fun, and she has it in spades; her brother Kalle likewise sounds as if he is enjoying himself hugely.

 

Share This

Sivustomme käyttää evästeitä.

Ole hyvä ja vahvista alla että hyväksyt sivujen käyttöön liittyvien evästeiden käytön, sekä hyväksyt tietosuojakäytäntömme. Lisätietoja tästä.