Seeli kertoo:

”Tykkäsin lapsena improvisoida pianolla. Istuin tuntikausia pianon ääressä ja soittelin omiani. Lauloin myös. Onneksi oli kasettinauhuri päällä – itse halusin ne nauhoittaa. Tykkäsin myös soittaa sen ajan TV-sarjojen tunnusmusiikkeja kuten esim. ’Dallasta’, ’Galaktikaa’, ’Ritari Ässää’ ja myös muokata niistä omia versioitani.

Noin 8-vuotiaana näin eräässä musiikkiliikkeessä elämäni ensimmäisen syntetisaattorin. Se oli iso laite, kuin kotiurut konsanaan. Tykkäsin syntikan äänistä. Kuuntelin lapsena silloin tällöin poppia ja joskus iskelmääkin, ja halusin kovasti tehdä musiikkia itse. En silloin saanut syntikkaa – ehkä viisas päätös vanhemmiltani. Sellonsoitto sai olla ykkösasia.

Jatkoin improvisointia pianolla. Teini-iässä kirjoittelin lyhyitä novelleja, runoja ja laulujen sanoja. Haaveilin jatkuvasti omasta syntikasta ja pop-musiikin tekemisestä. Tykkäsin kuunnella mm. Michael Jacksonia, Madonnaa, Jean Michel Jarrea, Barbra Streisandia sekä useita 1970- ja 1980-lukujen muita artisteja.

Kun opiskelin Lontoossa (Royal Academy of Music), sain elämäni ensimmäisen digitaalisen syntetisaattorin. Iso ’poppikone’ sisälsi kaikki senajan tekniset hienoudet, mitä musiikin tekemiseen tarvitsee.

Tein vuosien aikana satoja new age/pop-tyylisiä kappaleita, useisiin kirjoitin sanat ja lauleskelin niitä. Julkaiseminen silti jäi – joko uskalluksen puutteesta tai siitä, että sellonsoitto oli (ja aina onkin) se suurin asiani.

Vuonna 2003 lopetin säveltämisen ja kirjoittamisen. Ne vain jäivät. Jatkoin opintojani Sibelius-Akatemiassa tohtorikoulutuksessa, valmistuin musiikin tohtoriksi 2009. Esiinnyin vuosittain monessa konsertissa. Perustin kamariyhtyeitä. Levytin. Kuten yhä ja tulevaisuudessakin.

Tässä kesäkuussa 2013 sain yhtäkkisen kipinän taas tarttua popin tekemiseen. Ostin hienon tietokoneohjelman nimeltä ’Logic Pro 9’ (sävellys, miksaus, editointi, äänitys ym.). Myöskin runojen, laulunsanojen ja novellien kirjoittaminen jälleen kiehtoo. Ehkä pian alan taas niitäkin kirjoittamaan.

Konsertoinnin ja levyttämisen ohella aion myös tehdä omaa, new age/pop-tyylistä musiikkiani ja julkaista elämäni ensimmäisen poplevyn tulevaisuudessa.”

Lisää uutisia Seelin sävellysprojektista tulossa.

Share This

Sivustomme käyttää evästeitä.

Ole hyvä ja vahvista alla että hyväksyt sivujen käyttöön liittyvien evästeiden käytön, sekä hyväksyt tietosuojakäytäntömme. Lisätietoja tästä.